lördag 28 mars 2009

Ägg

I dag visar jag lite påskpyssel som jag har knåpat ihop. Man blir så inspirerad av alla bloggar med fina hemmagjorda ägg så jag ville också försöka..... Äggen målade jag vita innan själva dekorerandet började.
Oj, i natt ändrar vi till sommartid... då blir det en timmes mindre sömn.... men vad gör det när vi närmar oss vår och sommar! I morgon hoppas jag på fint väder och en heldag i trädgården. /E.

söndag 22 mars 2009

Ny kjol...

Gårdagskvällen slutade med febrig, kräkande 2-åring så det såg ut att bli en mörk söndag.... Men icke, han har varit pigg idag så det blev en trädgårdsdag. De första spadtagen har tagits till växthuset grund, skönt att vara igång men just nu känns det som det är en evighet tills det står färdigt.
När jag och barnen hade fått nog av friskluften, fortsatte jag dona inomhus. Linneskåpet blev rensat och då hittade jag ett tyg som jag inte använder..... det fick nytt liv som lampkjol.
Måste visa den fina duken som min mamma har virkat till mig! Tänk om jag kunde virka så.... jag får nöja mig med att få ihop mormorsrutor..
Och så var det måndag imorgon igen. /E.

torsdag 19 mars 2009

Tårta, någon?

Här har det knåpats ihop mer pyssel....
Först ut är vimpeln som jag äntligen har färdat, har fler på gång ska bara montera ihop dem.
Få det lov att vara en tårtbit? Snabbt som en dans går det att sticka dessa små tårtbitar. Givetvis ska det vara någon dekoration ovanpå också, men jag har inte bestämt mig för vad än..
Imorgon är det fredag igen, jisses vad en vecka går fort..... Värsta är att helgen går lika fort, men kanske med lite tur hinns det med en tur till Lions.... /E.

tisdag 17 mars 2009

Vår..

.... i luften! Härligt idag har solen tittat fram mest hela dagen. Det är dock mysigare att titta på den inifrån än att vara ute i blåsten...
Eftersom att jag slutar tidigt på tisdagar hinner jag pyssla lite hemma.
Lite blommor inhandlades och planterades ute.
Inne blev det lite påskigt med ägg och fjädrar här och var.
Band kransar av björkris, en hamnade här på min gamla dörr i vardagsrummet och den andra hamnade utomhus.
Jag har gjort ett gäng påskpynt a mig, "Kungaägg" kallar jag dem för. De är gjorda av ägg, kungakronor och änglavingar.
/E.

söndag 15 mars 2009

Här har det pysslats!

Efter en hel del inspiration från min systers hem ... har jag skapat dessa kreationer idag....
Två strutar blev det av överblivet julpapper, äsch det funkar väl lika bra nu.... Julen varar ju än till påska =).
Den ena blev en stor variant med spets och en brosch på.
Tur att man sparar på gamla glasburkar från sill och annat, de blir så fina som ljuslyktor.
Påskägget är gjort med decoupage.
Jag är så otroligt pysselsugen idag så det gäller att smida medan järnet är varmt, så nu ska det göras påskpynt. Jag återkommer med resultatet. /E.

lördag 14 mars 2009

Titta in...

..... i vårt sovrum....
Sovrummet gjorde vi om för ca 2 år sedan och jag har redan funderingar på att ändra det igen till mitt sambos förskräckelse....
Trägolvet var i så dåligt skick så det målades svart/brunt, tyvärr har det blivit så slitet så det är snart dags att målas igen.. Nu velar vi vitt eller svart....
Sovrummet är fullt av snetak och vinklar men vi vågade oss på en fondtapet i alla fall...
Nu ska jag återgå till att organisera upp min pysselhörna innan det bär av på kalas...
Trevlig helg/E.

måndag 9 mars 2009

Stiltje....

..... i pysselverkstan men huvudet mitt är fullt av idéer som jag bara måste förverkliga någongång när jag har återfunnit energin.. Det är stressande med så mycket man vill göra och så orkar man ingenting...
Lite ommöblering har skett i mitt gråa rum. Canapén fick byta plats med detta.... anledningen.. det är så mycket skönare att ligga i en canapé och titta på TV än att sitta på denna pinnastolen.
Äntligen har jag blivit ägarinna av denna fantastiska bok! Än så länge har jag bara provat morotskakan och den var verkligen så mumsig som Leila skrev så den har bakas inte mindre än 3 gånger.... Kanske borde jag förnya mig och prova något annat näst?
/E.

onsdag 4 mars 2009

Koppar och kandelaber

Tänkte visa ett av mina senaste skap..... Bilderna är inte de bästa, men de får duga!
Jag samlade ihop några vita koppar som bara stod i ett skåp i väntan på bättre tider.... en gammal kandelaber kom också till användning.....
Efter att kopparna limmats fast på kandelabern fick jag en annorlunda ljusstake!
Idén fick jag för ett tag sedan från en annan bloggare, men tyvärr har jag i skrivande stund glömt från vem.
Visst hade det varit en passande bordsdekoration för ett litet fik?
/E.

söndag 1 mars 2009

Äntligen.....

...... går vi in i vårmånaderna, härligt!
Nu efter tre veckor är ännu ett kuddfodral med mormorsrutor färdigvirkat men inte ihopsytt med bakstycket ännu.. Här efter blir det ett i gult också!
Igår var jag och två tjejkompisar på shoppingtur i Malmö. Tro det eller ej men det blev inte så mycket inredningsgrejer inhandlat. Dessa vackra vinglas från Ilva fick i alla fall följa med hem...
Hade tänkt köpt likadana dricksglas också men de hade tydligen utgått ur sortimentet, de fanns inte i butiken i alla fall...
Nu ska jag titta in hos mina favoritbloggar, det var ett tag sedan jag gjorde det. /E.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...