torsdag 29 oktober 2009

Dagarna rusar på...

... nu har halva höstlovet gått...
Vi varvar fikabesök med förberedelser inför Emakeriets öppnande.... Det är mycket som ska ordnas, affärsdisk ska byggas, skylt målas, etiketter tryckas och inte att förglömma saker som ska tillverkas! Till helgen hoppas jag att vi kan börja inreda på allvar, då lovar jag att bjuda på en liten glimt..
Som tanken är nu kommer Emakeriet att hålla öppet lördagen och söndagen i andra adventhelgen.....
Jag och pojkarna har gjort lite höstigt inne med mossa och pumpor....
Vilket underbart väder vi har här idag... solen skiner (hmm... vilket inte visar mina fönster från sin bästa sida...) P och pojkarna ska åka till ishallen och åka skridskor, då ska jag och lillan passa på att gå en promenad och njuta av vädret!
Må så gott/E.

måndag 26 oktober 2009

Pimpad lampa

Jaha, då har vi gått över till vintertid... För oss passar det rätt bra för nu kommer barnen automatiskt i säng i lite bättre tid... och upp kommer de också.... fast lite för tidigt enligt mamman....
Det finns både fördelar och nackdelar med att mörkret kommer tidigare och tidigare... En av nackdelarna är att det är svårare att få till hyfsade bilder att visa för er, så ni får ha överseende med bildkvaliteten... Fotografering är inte min starka sida...
Den största fördelen med att det blir mörkt tidigt är att jag slipper se hur skitiga mina fönsterrutor är, jag bara borde putsa dem... men va tusan de flesta vi bjuder hem kommer på kvällstid och då syns ju inte de skitiga rutorna och inte allt damm heller för den delen... =)
Idag fick jag ett infall och gjorde något som jag inte gjort på länge.... Jag började möblera om här hemma... tänkte att jag skulle göra det lite mysigare i köket, men det slutade som det brukar att jag höll på lite både här och där.....
Vi har fått en gammal elektriskt lampa från min sambos farfar där elen inte fungerar..... Den pimpade jag lite och förvandlade den till en ljuskrona för levande ljus istället....
Ljuskronan tillsammans med ett bord hamnade inne i köket...
Kanske tänder vi den i morgon kväll, det blir som lillfredag då.... Härligt att vi är lyckligt lottade som får ha höstlov! /E.

fredag 23 oktober 2009

Det är slut på veckan.....

..... och det är dags för fredagsmys!!! Ser fram emot en mysig fredagskväll med god mat, Idol, Circus Möller och ett glas rött... Ja, jag vet att det är den sk "vita veckan".... men jag tycker inte att den gäller mig som har haft 10 vita månader, då borde jag väl kunna ta ett glas vin utan att känna mig allt för hemsk?!? Hur gör ni andra, tänker ni hålla er "vita" i helgen? =)
Här hemma har en helt ny värld öppnat sig sedan jag fått låna en bärsele till lilla dosan.... Nu hänger hon glad och nöjd på magen och jag har två lediga händer... Det går till och med att pyssla en hel del nu!
Här kommer lite smakprov på vad jag har tillverkat och som allt tillsammans med mycket annat kommer att finnas tillsalu i min butik.... Butiken som är ett gamalt skomakeri har jag döpt till Emakeriet och den har fått en alldeles egen blogg, där det kommer att finnas information om öppetstider, vägbeskrivning och mycket mer.... Än så länge är bloggen under uppbyggnad....
Jag önskar er alla en trevlig helg!! /E.

måndag 19 oktober 2009

Hemmagjort

Jag fortsätter med mitt julpysslande, i helgen har några skridskor kommit till.... För er som undrar om jag gått och blivit helt galen som är i full gång med julpysslandet kan jag stilla något.. Det är så här att jag har nämligen stora förhoppningar om att kunna öppna min butik under en helg i adventstid.. och då behöver jag ju så klart ha en hel del till försäljning. Om och när butiken håller öppet återkommer jag med....
Mina rara arbetskamrater var på besök förra veckan... Har man haft äran att jobba ihop med dessa damer och dessutom lyckan att föda barn, blir man stolt innehavare av något handarbetat.. Denna gången var jag den lyckliga!!
Denna fina tovade åkpåse har de med gemensamma krafter tillverkat...
Den kommer att passa som en smäck i min sittvagn till våren... De vet vad jag gillar så spets var ett måste.
En liten söt broderad viol....
och... dessa fantastiskt vackra egengjorda knapparna! Tack snälla ni!
Nu ska jag och lilla tjejan ut på loppisturne medan pojkarna är på dagis.. Hoppas bara att hon tycker att det är lika roligt som jag... men med torr blöja, välling i magen och lite så där lagom trött ska det nog kunna bli en trevlig utflykt... :) /E.

onsdag 14 oktober 2009

Spegel,spegel på väggen där.....

För ett bra tag sedan kom jag över detta spegelglas på en loppis... Jag tycker att det är så fint, speciellt mönsterslipningen. Spegelglaset har använts som underlägg för diverse saker, tills jag fick denna idén!
Jag har en mängd olika tallrikar.... så varför inte använda en av dem som spegel? Det var bara till att limma fast speglen med superlim så var det klart!
Tjusigt blev det också...
En av mina favorit ting är denna bläckburk. Jag fick den av min farmor för många herrans år sedan, då jag hade dille på att skriva med reservoarpennor... Nu har tyvärr bläcket torkat, men burken är fortfarande fin.
P har snickrat olika lådor till butiken som jag försöker måla... Jag hinner några penseltag då och då när lillan sover... I dag är mitt mål att bli färdig med en i alla fall.... Önska mig lycka till! /E.

måndag 12 oktober 2009

Smygstart..

Hej!
Idag skulle jag ju visa lite av mitt nytillverkade julpyssel....
Först ut är en stooor strut, jag har gjort ett helt gäng med olika strutar... Jag tycker att det är så roligt att göra strutar och dessutom är de väldigt dekorativa...

Sedan har jag "bakat" lussekatter, eller rättare sagt jag har virkat kalorifattiga varianter...Till russin använde jag små svarta knappar.

De ser riktigt goda ut! Jag blir riktigt sugen,tror minsann att jag får ställa mig och baka, inte lussekatter det är lite väl tidigt... Men något annat gott till fikat kan jag nog sno ihop!
Lite mer julpyssel bjuder jag på en annan dag... Egentligen är det väl lite tidigt för julpyssel, men jag tycker det är ok att börja redan nu.... Värre är det med affärerna, här i byn har redan julbelysningen och en massa tomtar kommit fram... Usch, jag tycker det är lite väl att ta i, det är ju bara oktober!!
Nähe, nu skriker det i fikatarmen, bäst att börja baka! /E.

söndag 11 oktober 2009

Ekorraväder

Usch! Idag är det riktigt höstrusk ute, eller ekorraväder som vi brukar säga... Man gör allt för att slippa gå utanför dörren och....
... då passar det bra med fikabesök... Det är många som vill komma och titta på vårt lilla nytillskott.. Hon får så fina kläder, gladast över alla gåvor är nog mamman i huset...
Har dekorerat om lite på ett bord.
En liten krona av ståltråd och pärlor som jag gjort fick komma fram...
Kärleksörten är som allra finast nu...
Snart är det ny vecka och pojkarna ska börja på dagis igen efter en månad hemma... Jag hoppas få lite tid för pyssel då, galen som jag är har jag redan börjat på julpysslet... =)
Det gäller att vara ute i god tid så man får allt gjort som man vill göra.. I morgon kommer ett litet smakprov på mitt nytillverkade pyssel....
/E.

fredag 9 oktober 2009

VINST!

Idag var det extra roligt att hämta in posten.... för där låg ett paket! Jag har för första gången i min blogghistoria vunnit i ett lotteri! Jag vann detta "tröstpris" från Mamma Millan... Tusen tack!!!

Dagarna bara rullar på..... vart tar de vägen? Nu är det ju fredag igen...
Ikväll vankas det Idol och fredagsmys...

Luften har gått ur mig och min inspiration är just nu på noll... kanske dock inte är så konstigt med tanke på omständigheterna... Men jag hoppas gnistan kommer tillbaka snart, jag som har så mycket på min "jag-skulle-vilja-göra-lista"...
Tänkte bland annat att min tvättstuga ska få sig ett rejält lyft..... och så har jag ju dessutom en butik som är inredningsklar nu.... Så som ni förstår behöver jag inspiration illa kvickt..
Under tiden får jag leta tips och idéer från bloggarnas värld.... Trevlig helg! /E.

torsdag 8 oktober 2009

Stig på...

P har tillbringat några dagar i min blivande hobbybutik.... Idag tänkte jag att vi skulle titta in och se vad han har haft för sig där inne...
Först och främst har ytterdörren bytts ut.... den förra hängde på trekvart och gick varken att stänga eller låsa...
Inne i de två "butiksrummen" var väggar och golv täckta med skivor och plastmattor... Efter många timmars rivande skymtade fina träväggar och golv fram!
För att få in mer ljus och en fräschare känsla målades allt från tak till golv vitt... P kämpar på och jag väntar på att få komma in i matchen... lagom tills det är dags att börja inreda.. Tur att man har någon som gör grovjobbet... så jag kan ägna mig åt finliret.
Här hemma är det just nu lite stiltje med pyssel och dylikt... dagarna här går åt till att få allt att rulla runt nu när vi blivit en till i familjen... Vår lilla sover och äter mest men när hon är vaken ska det bara bäras och gosas... inte mig emot... Nu vaknade hon så nu ska det gosas igen.. :) /E.
Å, måste ju tacka så mycket för alla gratulationer vi fått till vår lilla flicka!!! TACK!

lördag 3 oktober 2009

Äntligen...

Gör ett litet snabbt inlägg för att berätta att äntligen är HON här!!!
I tisdags den 29 september behagade den lilla tösen komma till världen och hon var mer än välkommen.. Nu tillbringar vi dagarna med mycket bebisgos... det är inte klokt vad gott de små liven luktar....
Vackra blommor fick vi av farmor och farfar....
/E.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...