fredag 26 februari 2010

Kärringbesök

Oboy! Vilket vackert väder, solen skiner idag!!
Fredag, sol och plusgrader kan det bli härligare?!
På förmiddagen var jag på loppis... Jag tror aldrig det har inträffat att jag kommit hem tomhänt och så var inte fallet denna gången heller! En hel del "fynd" fick följa med hem så nu är mitt loppisbegär stillat för denna gången.. Dagens bästa fynd var den här vackra.... ja, vad är det? Kan någon hjälpa mig?.... Jag tror att det är någon form av kanna?!..... Fasligt snygg är den i alla fall och inte många tior gav jag för den heller!
Den underbara solen har visat sig idag... det har vi inte varit för bortskämda med direkt.... 20 grader hade vi som mest i växthuset när solen låg på..... Härligt!
Givetvis fick det bli årets första fika därinne.... tyvärr gick solen i moln så vi fick nöja oss med en så där 15 grader..... men mysigt var det i alla fall!!
Det tyckte lilla Astrid också som kom på besök.....
Nämen, vad är det här för en kärring som flugit in i huset?!?!
Jo, hon är en av 10 fina påskkärringar som Z har tillverkat....... Denna behåller jag själv, de övriga 9 kommer flyga vidare till Emakeriet där de förhoppningsvis får följa med någon trevlig köpare hem....
I kväll blir det ett glas rött....(eller två).... Let's dance och mental förberedelse inför morgondagens shoppingresa med tjejerna.... Malmö står på agendan.... Många skratt och mycket shopping hoppas jag på!
Hoppas ni får en trevlig helg och tack alla snälla som kikar in till mig.... /E.

måndag 22 februari 2010

Vi har fått fångst!

I väntan på våren får vi nöja oss med tygfiskar i nätet...
Snö, snö, snö det är det enda det snackas om.... och vitt, vitt, vitt är det enda man ser överallt.... Fy! Jag trodde nästan inte att man kunde bli så trött på snö och kyla som jag är nu... Måtte alla som önskat sig RIKTIGA vintrar under alla våra tidiga slaskiga vintrar vara nöjda... Själv tycker jag det räcker med en veckas vinter runt jul.... Undra föresten vart den globala uppvärmningen tog vägen?!? Om någon sett den får ni gärna skicka hit några plusgrader...
I familjen har vi sportlov denna veckan men inte blir det mycket sportande inte... Nä, dagarna ägnas åt allt från betonggjutning till legobyggande och däremellan hinns det med en och annan fikapaus...

Ha det så bra som ni bara kan i denna kyla.... /E.

onsdag 17 februari 2010

Knäppa ägg

Tillverkningen av annorlunda ägg fortsätter..... Mormors knapplåda kom till användning och resultatet blev knappägg.... De ser nästan ätbara ut... :)
Igår var jag och en vän på ett kombinerat fik/loppis här i byn.... Perfekt kombination, det är ju det jag gillar bäst -fika och loppisar! En gammal sockerburk fick följa med hem... jippie! Tänk att man kan bli så glad av en gammal rostig, skavd burk!!
Jag tror minsann jag ska ha kaffe i den istället för socker...
Igår planterade jag lite lökar och sticklingar.... Spännande... nu går jag och tittar på dem titt som tätt och vill att de ska börja växa och gro NU!
Kanske, kanske har det hänt något nu.... bäst jag går och kikar direkt!
/E.

söndag 14 februari 2010

Alla hjärtanens dag!

Tillsammans med mina hjärtan har dagen firats med fika (såklart), godishjärtan och presenter... Och håll i er... P hade faktiskt något till mig också!
Med tanke på min bloggs namn passar väl ett hemmagjort vitt hjärta en dag som denna...
Å, jisses vad jag längtar efter våren! Vårens fröer har beställts, nu väntar vi bara på leveransen av dem och vackert väder....
Jag måste bara få visa lillans underbara mössa som lika underbara vännen Z har gjort...
Produktionen av påsksaker inför Emakeriets öppnande i mars är i full gång... Lite annorlunda ägg än de traditionella påskäggen har tillverkats idag... härliga va? De får mig att längta ännu mer efter våren....
Hoppas ni haft en fin alla hjärtans dag med dem som ligger er varmt om hjärtat...
/E.

måndag 8 februari 2010

Woho!

Jag har blivit lovad att få göra om i sovrummet! :)
Men.... det finns ett men också... Först måste jag göra iordning vår tvättstuga och vårt "hobbyrum" som ni av förståeliga skäl aldrig har fått se... Så i helgen fick jag eld i baken och började på rensandet, slängandet, sorterandet av gamla skolsaker, böcker, spel mm...mm... Ja ni vet alla "bra att ha saker" som man aldrig tittar på och antagligen aldrig kommer att sakna...
Det känns så mycket lättare nu när jag har en morot..... så kanske kan ni till och med få en skymt av tvättstugan och hobby/gästrummet när jag är färdig!

Nu får ni nöja er med en skymt från "den fina sidan" i sovrummet....

/E.

fredag 5 februari 2010

Lite sytt

God förmiddag!
Fredag idag det gillar vi! Nu har vi fått vägen och gårdsplanen skottad så vi är inte riktigt lika insnöade längre... All snön ligger i höga drivor ute på gården... Pojkarna tycker att det är jätteroligt att vara där och gräva och åka pulka... Minns själv från när jag var liten hur roligt det var att leka i stora snöhögar...
Numera är jag inte så förtjust i att vara ute i snön så jag stannar inomhus... får passa på när jag har en giltig anledning att låta bli... det är ju inget vidare att ta ut den lilla i detta vädret.
Så när pojkarna har roat sig ute och lillan sussat inne har jag sytt...
... två stycken Tilda-änglar blev det... Dockorna har blivit namngivna av pojkarna.... Askungen Petronella och Beatrice heter de.
Hoppas att helgen blir trevlig och att solen tittar fram! /E.

onsdag 3 februari 2010

Insnöade!

Det är vi bokstavligen idag! Det har kommit galet mycket snö under gårdagen och natten... Pojkarna får vara hemma från dagis idag för vi kommer inte ens ut med bilen... Så idag var det tur att man är föräldraledig och inte måste ta sig till jobbet.... P fick gå ut till landsvägen för att få skjuts till sitt jobb...
Så idag blir det till att kura inomhus.... och god fika ha utlovats!
Sekretären som jag köpte på Lions i helgen har målats vit och fått flytta upp i sovrummet...
Har ni sett vilken fin kopp jag hittade på Lions för en tia? Den ska fyllas med pärlhyacintlökar...
Den lilla pojken på bilden är min pappa som fyraåring.... Anteckningsboken har jag pimpat lite... Tänkte att jag kan ha den att skriva ner alla mina galna idéer i som jag ligger och funderar ut när jag ska sova.... Mitt smyckeskrin fick flytta upp, nu ska jag fylla det med alla miljoner juveler jag äger... :)
Nu känner jag kaffedoften.... På återseende.... /E.

måndag 1 februari 2010

Vinnaren är....

Jag har dragit en vinnare i min utlottning.... Tack alla som ville delta och vad roligt att många "nya" har hittat till min blogg....
Vinnaren är....... Jeanette med den fina bloggen Pysselpalatset!!! Ett stort grattis! Skicka MIG din adress så kommer vinsten på posten!
Tänk att vi nu går in i februari.. Härligt, nu känns inte vintern riktigt lika lång!
I helgen blev det Lions loppis igen.... Hela förra veckan gick jag och funderade över ett par ting jag såg sist jag var där... och vilken lycka att de fanns kvar!
En av sakerna var detta charmiga hemmasnickrade dockskåp... Jag har haft för avsikt att tillverka ett eget till barnen men nu fanns det någon som gjort grovarbetet åt mig och det gillas eftersom jag ändå tycker det är roligast med dekorerandet och inredandet.. :)
Missa inte de charmiga spegeldörrarna!
Söndagen vigdes åt renoverande av dockskåpet, jag har tapetserat om i fyra av fem rum... Tyvärr var jag för ivrig och startade innan jag tagit någon förebild... Än finns det en del kvar att göra, huset ska målas om... Vitt så klart med svart tak.... och så behövs det möbler...
Medan jag renoverade hjälpte pojkarna till på sitt sätt... de valde tapeter.... och fyllde hela dockskåpet med djur som blev jagade från rum till rum av en galen krokodil... Deras lek skiljde sig en aning från hur jag lekte med mitt dockskåp som liten... :)
Mitt nästa fynd var denna sekretär... klaffen saknas men det gör inget för efter att den fått sig en omgång vitfärg kommer den hamna i mitt och P:s sovrum och ska fungera som byrå.
En del pysslande har det hunnits med i helgen också... Ett litet smyckesskrin köpt på loppis har fått en ny skepnad...
Lyckan är dessutom stor för i fredags hämtades ett paket ut från Panduro.... Jippi! Rena julafton!!
Nu hoppas vi på plusgrader snart så att ledningen som frusit för oss i tvättstugan kan tina upp... Denna kyla..... usch...
/E.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...